kertepitesfejlec.png


 Kerttervezés
Kertépítés
Öntözőrendszer
Kerti tó
Térkövezés
Hidrovetés
Árajánlat


 

A Térkőburkolat kivitelezésének leírása:


Minden térkővel burkolt felület akkor lesz megfelelő, ha azt az adott hely talajvíz viszonyaihoz, - a tényleges teherbíráshoz-, a csapadékvíz elvezetéséhez megfelelően tervezzük és szakmailag tökéletesen kivitelezzük.
Az alépítményhez a hajlékony útpályaszerkezetek méretezési utasítása a mérvadó. Az aszfaltburkolat alá készített különböző teherhordó rétegek helyett, kötőanyag nélküli mechanikai stabilizáció kerül. Ha a formailag és a célnak megfelelő vastagságú követ kiválasztottuk, következhet a kivitelezés. A forma és a szín kiválasztásánál figyelembe kell venni a környezetet.
A tükör készítésénél az előzőekben leírtak mellett az oldalirányú lejtések figyelembe vételével a talaj Trg 90%-os tömörítése szükséges (vibrohengerrel, vibrolappal). A tömörített földre kerül a zuzalékágyazat, amit rétegenként ismét tömöríteni kell.
A zuzalékágyazat tömörsége Trg 95%.
Az elkészített alapra kell teríteni a lejtésnek megfelelő a laza homok-, vagy finomabb zuzalékágyazatot, és vezető léc segítségével síkba húzni.
Ezek után helyezzük a követ az ágyazatra. Ez történhet kézzel vagy géppel úgy, hogy a követ magunk előtt rakjuk. Az előkészített ágyazatra lépni már nem szabad!
Ha ez megtörtént, a fugákat besöpörjük homokkal, majd lapvibrátorral bevibráljuk.A homokot letakarítjuk a felületről.

Alkalmazási területek:

 Járda, lépcső, kerti utak

A ház és a kert megközelítésére szolgáló utakat, járdákat a lehetőségekhez képest átgondoltan, igényesen érdemes megépíteni, hiszen a látogatók is gyakorta szembesülnek vele. Fontos, hogy a burkolat a ház és a kerítés anyagához, stílusához illeszkedjen, mely a térkőburkolatok, járdalapok gazdag választékát tekintve nem lehet probléma. A burkolat fagyállósága is követelmény, melynek a legtöbb térkő szintén megfelel. 

Garázsbehajtó, kocsibeálló

Erre a célra is kiválóan megfelelnek a térkövek, melyek túlnyomó többségére személygépkocsival rá lehet hajtani. Természetesen itt is figyelembe kell venni a járdáknál leírt szempontokat. Teraszok

Egy jól eltalált terasz a ház szabadtéri folytatása, a kibővített élettér, ahol különösen nyáron nyüzsög az élet, hiszen itt folyhat az étkezés, a vendéglátás, a pihenés. Fontos a kerttel való kapcsolat, az összhang is. Tervezésénél tehát mindezeket érdemes figyelembe venni. A különféle stílusú és anyagú járda- és teraszlapokkal könnyen lehet látványos eredményt elérni. 


© COPYRIGHT  2006-2013 Minden jog fentartva. www.kertepitesontozes.hu