kertepitesfejlec.png

 Kerttervezés
Kertépítés
Öntözőrendszer
Kerti tó
Térkövezés
Hidrovetés
Árajánlat
    A kertépítést szakszerű, hozzáértéssel végezzük. Hiszen nincs is annál rosszabb ha már a meglévő kerttervünk alapján nem megfelelően megvalósított elkészült kertünkben a frissen telepített növények elszáradnak, a térkő megsüllyed, a fű hiányosan, gyomosan kel ki és ezeket utána ki kell javítani az anyagokat újra meg kel venni.


Kertépítés menete:

- Terepmunkálatok elvégzése, melynek során mindenekelőtt a nem kívánt növényzet kivágásra, a földben lévő kavicsok, építési törmelékek eltávolításra kerülnek, majd e különféle hulladékok elszállítása után következhet a végleges terepszintek kialakítása és a tápanyagban gazdag termőföld megfelelő vastagságban történő elterítése.

- A tereprendezési folyamatot a térburkolatok (kocsibejáró, járda, szalonnasütő, napozóterasz, kerti tipegők) meghatározása, kialakítása követi.

- A következő munkafázis az öntözőrendszer telepítése, melynek során ügyelni kell arra, hogy a teljes zöldfelület maradéktalanul és kézi beavatkozás nélkül öntözve legyen.

- A kerti világítás kiépítése az öntözőrendszer telepítésével összehangoltan történik, így az elektromos kábelek, valamint az öntöző elemei ugyanabba az árokban is elhelyezhetők, ezzel is segítve a földben húzódó vezeték-hálózat évekkel későbbi átláthatóságát.

- Szinteltéréseknél a kertépítés elengedhetetlen része a támfalak építése, melyek egyaránt készülhetnek növényből, fából, kőből, vagy speciális beton támfalelemekből.

- Sziklakert építése a különböző méretű sziklák összerendezéséből, közeik földdel való kitöltéséből és a sziklakerti növények beültetéséből áll.

- A kerti tó vagy fürdőtó építése többféle módón (előre gyártott elemekből vagy ún. tófólia fektetésével) történhet.

- Növényültetéskor a számukra ideális helyre kerülnek a növények.

- Az ültetés után következhet a gyepfelületek kialakítása fűmagvetéssel, vagy gyepszőnyeg fektetéssel.

Munkáinkra teljeskörű, az általunk beszerzett és telepített anyagokra, növényekre (eredési) garanciát vállalunk.

Sziklakert építés

szikla-kertépítés

A természetszerető emberek csodálják a magashegységi növények életét. A nagy hőmérséklet-
ingadozás, az intenzív napsugárzás itt meghatározó tényező. Az ilyen körülmények között megélő és növekvő növények az alkalmazkodás művészei. Külön érdekesség, hogy kövek között fejlődnek. Ezért ahhoz, hogy jól érezzék magukat a sziklakertben, bizonyos előmunkálatokra van szükség. A sziklakertet először meg kell terveznünk. A sziklakert mérete, arányai elsősorban a hely adottságaitól, a környezetbe való beilleszthetőségtől függ. Természetesen a megépítendő sziklakert méretét meghatározza az építtető szükséglete. Figyelni kell a tervezéskor arra, hogy a kertnek abba a részébe kerüljön a sziklakert, ahol a legmegfelelőbben illeszkedik a környezet és a kert hangulatába. A sziklakert vázrendszerét alkotó kövek és sziklák, beépítését úgy kell megtervezni és kivitelezni, hogy az - az év bármely időszakában díszítse a környezetet. A köveknek önmagukban is szépnek kell lenniük.


Térkő burkolatok és kerti utak építése

A kerti utak és burkolatok nem csak hasznos elemei kertünknek, hanem magas díszítő értékkel is bírnak. Autó beállók, nagyobb gyalogos forgalmú utaknál térkő burkolatot ajánljuk, mert esztétikai értékén felül, teljes mértékben újrafelhasználható. Bármikor felszedhető és újra lerakható anyagveszteség nélkül. Teherbírása és élettartama magasabb, mint az aszfalté vagy a betoné, valamint egy előre nem látott átalakítás pl.: esővíz/riasztókábel elvezetése a burkolat alatt könnyedén kivitelezhető. A nagy szín és formai választéknak köszönhetően mindenki megtalálhatja magának a legmegfelelőbbet. Számos látványos részlete lehet egy kertnek, mégis egy szépen ívelő kerti út feldobja a kert hangulatát. Egy kerti út készülhet tipegőből, hasított terméskőből, és még gyöngykavicsból is. Mindegyik szépen harmonizál a zöld gyepfelülettel.


 


© COPYRIGHT  2006-2013 Minden jog fentartva. www.kertepitesontozes.hu